Kövér tévén is élvezhető parlamentet szeretne

Vágólapra másolva!
A korábbi parlamenti viták nézhetetlenek voltak a tévében, de az új parlamentben talán másként lesz - reménykedett a köztévében Kövér László.
Vágólapra másolva!

Az újraválasztott házelnök szerint a most induló parlamenti ciklusban érdemibbé kell tenni az Országgyűlés munkáját.

Kövér László az M1 Az este című műsorának kedden adott interjúban célként jelölte meg, hogy ha valaki a parlamenti ülés közvetítésére kapcsol, akkor érdemi vitát lásson, ne pedig azt, amit huszonegynéhány éven keresztül, hogy egy bizottságnyi ember sem ül a plenáris vitán és gyakorlatilag nem a törvényekhez benyújtott módosító indítványokról beszél, hanem "rögeszméit hajtogatja, vagy rosszabb esetben a vele szembenállót minősíti". Azt reméli, hogy az erős, nagy létszámú, politikai súlyában is jelentős törvényalkotási bizottságban érdemi viták lesznek.

A felvételről sugárzott interjúban egy új korszak nyitásának nevezte, hogy kisebb létszámú parlament állt fel, amely új házszabály alapján működik. Szavai szerint ennek buktatóit még nem ismerik, de a régi házszabály is hosszú ideig formálódott. Utalt arra, hogy az idő dönt a nemzetiségi szószólók szerepéről is, a gyakorlatban kell "belakniuk" mozgásterüket, a lehetőségeiket saját maguk és az általuk képviselt emberek arcára kell formálni.

A házelnök erénynek nevezte, hogy az új házszabály miatt lelassul a törvényalkotás, az új parlamentben több idő lesz egy-egy indítvány első tárgyalásáig arra, hogy a képviselők megismerkedjenek azzal. Ha lassabb, talán megfontoltabb is tud lenni a munka - jegyezte meg, hozzátéve: a következő négy év nem olyan lesz, mint az előző, amikor az ország egy súlyos válság közepén találta magát.