Júniustól vadhúst is kapnak a gyerekek a menzán

Vágólapra másolva!
A mintamenza program résztvevői havonta kétszer kapnak majd vadhúst. Ma már fel is szolgálták az első szarvasragut.
Vágólapra másolva!

Júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában – jelentették be sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Áprilisban Békéscsabán már vadhúsból készült ételeket fogyasztottak a gyermekélelmezési intézmény által ellátott gyerekek, akiktől kedvező visszajelzés érkezett. A Mintamenza Program ajánlásában alapanyagként szerepel a vadhús, az a cél, hogy minél többször és több helyen megjelenhessen a közétkeztetésben. A programhoz eddig országosan 250 főzőkonyha csatlakozott, így mintegy 700 ezer gyerek étkeztetésének javítása, egészségesebbé tétele kezdődött el. A konyhák csak bevizsgált és ellenőrzött alapanyagokat használhatnak fel az ételek készítéséhez, a Vadex Zrt. alapanyag-ellátóként csatlakozott a programhoz.

Boros Attila, a Junior Vendéglátó Zrt. cégvezetője ismertette, hogy a társaság egy éve csatlakozott a Mintamenza Programhoz, azóta a receptjeik átdolgozásával egészségesebbé tették az ételeiket. Az óvodások vagy általános iskolások nagy többsége a menzán fog először vadhússal találkozni, az a céljuk, hogy megszerettessék velük. Napi negyvenezer adag ételt gyártanak, 98 százalékban óvodák, bölcsődék, általános iskolák és gimnáziumok részére. Terveik szerint a vadhús júniustól havonta kétszer szerepel az étlapon, elsősorban szarvasból és vaddisznóból készült ételek kerülnek majd a tányérra.

A fővárosi Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola diákjai a sajtótájékoztatót követően tárkonyos szarvasragulevest és vadász módon elkészített szarvasragut kóstolhattak meg burgonyakrokettel.