Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor kegyelmet kért a magyar akácoknak, és Barroso meg is adta. A két politikus Berlinben találkozott.
Vágólapra másolva!

Az energiabiztonság kérdése és a magyar akác ügye is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán Berlinben.

A megbeszélésről Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta az MTI-t. Szijjártó szerint Barroso és Orbán a Magyarország és az Európai Bizottság közötti kapcsolatokat értékelte.

Az államtitkár szerint fontos téma volt az energiabiztonság, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország mély aggodalommal tekint Európa energiabiztonsági helyzetére, ezért a jelenleginél erősebb, közös energiapolitikát szorgalmazott José Manuel Barrosónál.

"A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta" – fogalmazott Szijjártó Péter, de ennél több nem derül ki a beszámolóból.

Orbán Viktor szerdán este érkezett Berlinbe, ahol csütörtökön felszólal a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, amelyen előadást tart Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A magyar miniszterelnök csütörtökön délután a német fővárosban megbeszélést folytat Angela Merkellel.