Simicska már a második legbefolyásosabb a médiában

Vágólapra másolva!
Egyedül az RTL Klub vezetője, Dirk Gerkens előzi meg.
Vágólapra másolva!

A RTL Klub vezérigazgatója hét éve vezeti a Marketing & Média rangsorát, Simicska Lajos a TV2 vezérigazgatójával cserélt helyet.

Immár hetedik éve áll Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója a magyar média legbefolyásosabb embereit felvonultató, Marketing & Média által készített lista élén.

A listán egyet előrelépve, a második helyre került Simicska Lajos, a Mahir vezérigazgatója, helyet cserélve Simon Zsolttal, a TV2 vezérigazgatójával. Négy hellyel került jobb pozícióba Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója, Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője pedig belépett az első tízbe.

Először került fel a listára Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, aki a tizenkettedik helyen áll. A legnagyobb árbevételű médiavállalat, az RTL Klub vezetői közül szerepelnek a legtöbben, összesen öten az ötvenes rangsorban, közülük Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató a hatodik, Kolosi Péter, az RTL Klub és kábelcsatornáinak programigazgatója pedig a kilencedik.

Az Axel Springer vezetője, Bayer József a negyedik, a Ringieré, Mihók Attila a hetedik. A rádiók idén sem erősek, egyedül Nyerges Zsolt (11. hely) sorolható ide a Class FM és a Lánchíd Rádió társtulajdonosként.

Az Origót kiadó Origo Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.