Eladták a Párizsi Udvart

Párizsi udvar
Járókelők mennek a Párizsi udvarban, a késő eklektikus stílusban épült, ötemeletes ház földszintjén, a Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca sarkán. A fedett udvarban az üzletek többsége üres, vagy kiadó. A felvétel 2011. március 5-én készült.
Vágólapra másolva!
A Ferenciek terén évek óta üresen álló műemlék épületért 2,1 milliárd forintot fizetnek. A vevő egy arab férfi frissen alapított cége.
Vágólapra másolva!

A Városszíve blog szerint csütörtökön a Rogán Antal vezette Belváros-Lipótváros önkormányzata a közgyűlés zárt ülésén hozott határozatot a Párizsi Udvar eladásáról. Az ülés határozatai egyelőre nincsenek fent a kerület honlapján, az ülés előterjesztéséből pedig csak annyi látszik, hogy a napirendi pontok között szerepelt az is, hogy döntenek műemlék ingatlanok értékesítésére kiírt pályázat eredményéről is, de a blog információit az Origónak is megerősítették. A Párizsi Udvar a Ferenciek terén álló műemlék épület, amely évek óta üresen áll, az önkormányzat évek óta próbál túladni rajta.

A blog szerint a testület zárt ülésén arról hoztak döntést, hogy az épületet a Párizs Property Kft. veheti meg, akik az ajánlatukban 2,1 milliárd forintot ígértek érte.

Járókelők mennek a Párizsi udvarban, a késő eklektikus stílusban épült, ötemeletes ház földszintjén, a Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca sarkán. A fedett udvarban az üzletek többsége üres, vagy kiadó. A felvétel 2011. március 5-én készült. Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A cégnyilvántartás szerint a céget idén február végén alapították, két hétig egy Belize-ben bejegyzett cég volt a tulajdonosa, majd két arab nevű magánszemély, egyiküknek egy budapesti, másikuknak egy szaúd-arábiai címe volt. A szaúdi tulajdonost március végén törölték, így jelenleg csak egy tulajdonosa van a cégnek: Ayesh-Majdi Helmi Rida, akinek a 13. Marina-parti címére jegyezték be a félmillió forinttal alapított, aztán hárommillió forintra tőkésített céget.