Félmilliárd forint értékű csempészcigarettát foglalt le a NAV

Vágólapra másolva!
Több mint félmilliárd forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Nyíregyházán és a Hajdú-Bihar megyei Váncsodon.
Vágólapra másolva!

Jánvári-Stefán Regina, a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense elmondta, hogy az úgynevezett Olajbáró ellenőrzési akció közben találtak rá a pénzügyőrök a nagy mennyiségű, adójegy nélküli cigarettára.

Egy nyíregyházi raktárba az erős dohányszag miatt nyitottak be a nyomozók, ott egy cigarettával roskadásig megpakolt kamion parkolt, továbbá 24 kilogramm vágott dohány is előkerült. A sajtóreferens megjegyezte: az sem kizárt, hogy a raktárban korábban illegális cigarettagyártó üzem működött.

Hozzátette, hogy a szóban forgó kamion már egy másik ügyben is a pénzügyőrök elé került, abban a rendőrök egy 350 ezer dobozos cigarettaszállítmányt találtak. Az akció közben Váncsod belterületén egy száguldó autó is gyanús lett a pénzügyőröknek, a sofőr a járművel menekülni próbált az ellenőrzés elől, de később a rendőrök feltartóztatták. A kocsiban több száz karton adózatlan cigaretta volt.