Kovács Béla: Soha nem voltam a titkosszolgálat tagja

Vágólapra másolva!
Soha nem voltam sem a magyar, sem külföldi titkosszolgálat tagja, soha nem működtem velük együtt, és megkeresés sem volt a részükről – jelentette ki Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését hétfőre hívja össze Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke. Az Európai Parlament elnökének szóvivője közölte: az EP majd csak az új törvényhozási ciklusban foglalkozhat Kovács mentelmi ügyével, és akkor is csupán abban az esetben, ha Kovács Bélát újra EP-képviselővé választják.
Vágólapra másolva!

A Jobbik EP-listáján harmadik helyen szereplő politikus közölte, határozottan visszautasítja a Magyar Nemzetben leírt vádat, és képviselőtársán, Mirkóczki Ádámon keresztül kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága teljes nyilvánosság előtt hallgassa meg. Kovács Béla közölte: munkáját, országjáró kampányát egyaránt folytatja, ilyen "lejárató hadjárattal" nem lehet megállítani.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését hétfőre hívja össze Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke a kémkedéssel vádolt Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő ügyében.

Megérkezett csütörtökön Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének a hivatalához Polt Péter levele, amelyben a legfőbb ügyész azt indítványozta, hogy az EP függessze fel Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát – közölte Armin Machmer, Schulz szóvivője. Hozzátette, hogy az EP majd csak az új törvényhozási ciklusban foglalkozhat az indítvánnyal, és akkor is csupán abban az esetben, ha Kovács Bélát újra EP-képviselővé választják.

Az EP-választást a jövő hét második felében – a legtöbb tagországban, így Magyarországon is jövő vasárnap – rendezik.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy a Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a jobbikos politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést.