A Jobbik szokatlannak tartja a Kovács Béla elleni eljárást

Vágólapra másolva!
A párt szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal vagy alkalmatlan, vagy a Fidesz politikai céljai irányítják.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nagyon szokatlan eljárást folytat Kovács Béla EP-képviselő ügyében. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője felvetette: ha igazak lennének a vádak, akkor hogyan lehetséges, hogy "egy nagyon komoly kém", Kovács Béla még hosszú hónapokig diplomata-útlevéllel utazhat a világban. Hozzátette: ha bebizonyosodna, hogy valóban kém, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmatlansága is kiderülne, hiszen ez esetben nem nyilvános feljelentést kellene tenniük, hanem operatív feladatként megszervezni a lebuktatását és elfogását, és akkor nem is lenne mentelmi joga.

A Jobbik szerint, ha nem igazak a vádak, akkor egyértelművé válik, hogy az AH-t és az ügyészséget a Fidesz politikai célok alapján irányítja. A szóvivő jelezte: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén több kérdést is fel akar tenni az AH-nak. Egyebek mellett arra kíváncsi, hogy a indult-e belő vizsgálat, hivatalból tettek-e feljelentést minősített adattal való visszaélés miatt. Szavai szerint ez az ügyet nyilvánosságra hozó Magyar Nemzetet is érinteni fogja.

Kitért arra, hogy a párthoz nem köthető titkosszolgálati szakértők, Gálszécsy András és Földi László is viccnek tartotta az ügyet, és álláspontjuk szerint sehol a világban nem járt el így titkosszolgálat.

Kovács Béláról itt olvashat bővebben.