Rendőrök fosztották ki a rendőrkapitányságot

Vágólapra másolva!
A kapitányság bűnjelraktárából vittek el mindent, ami megtetszett nekik a bizonyítékok közül.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint a XIX. kerületben a rendőrök hosszú időn át tulajdonítottak el lefoglalt tárgyakat a bűnjelraktárból. Egy bűnjelraktárban van arany ékszer, drágakő, ide kerülnek a lefoglalt elektronikai és számítástechnikai eszközök, bútorok és kábítószer is. A pénz az egyetlen, amit nem itt őriznek, az általában a bűnügyi osztályvezető széfjébe kerül, onnan pedig befizetik a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik számlájára – magyarázza a lap.

A bűnjelraktár kulcsát csak az arra kijelölt emberek vehetik fel a portán. Minden egyes belépést, vagyis kulcsfelvételt dokumentálnak. Ebből következik, hogy a hónapokon keresztül zajló fosztogatásban valószínűleg többen is érintettek voltak.

A visszaélést a parancsnok derítette fel, ő vonta be az ügybe a Nemzeti Védelmi Szolgálatot – írja a lap. Kedden éjszaka a XVIII. kerületi kapitányságról kellett rendőröket átcsoportosítani a XIX. kerületbe, hiszen mindenkit elszámoltattak, kihallgattak, egyszerre tucatnyi helyen tartottak házkutatást, és alig maradt valaki, aki Kispest rendjére ügyelhetett volna – magyarázta a Blikknek egy rendészeti forrásunk, aki hozzátette: a tettesek között nemcsak rendőrök vannak, hanem civil közalkalmazottak is, akik szintén a rendőrségen dolgoztak.

Hogy pontosan mi tűnt el, egyelőre nem tudni, a helyszínelés és a leltározás ugyanis azóta tart, hogy fény derült a lopásokra. Néhány nappal ezelőtt egy rendőrtiszt, aki tudott a feltehetőleg közel egy éve folyó üzelmekről, feljelentette a kollégákat feljebbvalójánál, így derült fény a történtekre. Azért kedd éjszaka csaptak le egyik pillanatról a másikra a rendőrkapitányságra, mert az egyik megtévedt közeget ekkor kapták rajta, hogy éppen kifosztja a raktárt.