Lelőttek egy barna medvét Salgótarjánnál

Kilőttek egy barna medvét, a salgótarjáni rendőrök az 54 éves salgótarjáni férfit és társait elfogták, medve
Vágólapra másolva!
A medve védett állat, az orvvadászok akár hét évre is börtönbe mehetnek.
Vágólapra másolva!

Elejtettek egy barna medvét Salgótarján egyik kertvárosi részéhez közeli erdőben még május 10-én, a feltételezett tetteseket szombaton fogták el – jelentette be Ponyi Béla salgótarjáni rendőrkapitány. Az MTI úgy tudja, hogy orvvadászok több bűncselekményt is elkövettek. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár hét év börtönt is kaphatnak, a barna medve ugyanis védett, nem vadászható állat Magyarországon.

Forrás: Police.hu

Ponyi Béla azt mondta, természetkárosítás, orvvadászat és lopás alapos gyanújával indítottak eljárást az 54 éves, salgótarjáni G. Sándor és vadásztársa, a 34 éves dunavarsányi F. László, valamint orvvadászat és lopás vétség miatt a 49 éves, szintén dunavarsányi T. László ellen.

Vadászatra jogosult emberekről van szó, akik szerették volna tettüket elrejteni, ezért a vad elejtésének idejét és az ilyenkor használatos azonosítószámot sem regisztrálták a vadászati engedélyhez tartozó lőjegyzékben. A gyanú szerint a kétéves, nyolcvankilós kanmedvét G. Sándor lőtte meg, ám a sebzett állat elmenekült, így másnap kutyákkal hajtóvadászatot indítottak utána. Amikor megtalálták, F. Attila fejbe lőtte az állatot. Az esetről a vadászati hatóságon keresztül értesültek a rendőrök.

A nyomozást vezető Buga László szerint kizárt, hogy az elkövetők önvédelemből ejtették volna el a medvét, mert a vadászok el akarták titkolni az esetet. Amikor a nyomozók házkutatást tartottak a vadászházként használt, Salgótarján külterületén lévő ingatlanban, megtalálták a kizsigerelt állatot és annak preparálásra előkészített bundáját, és az elkövetők épp akkor tértek vissza egy olyan gímszarvassal, amely elejtésének helyét szintén nem jelölték meg, és magát az elejtés tényét sem regisztrálták.