4 év 8 hónapot kapott a pénzszállítós sikkasztó

Vágólapra másolva!
Egy pénzszállító cégnél dolgozott vagyonőrként az a férfi, aki kedden tűnt el munkavégzés közben a rá bízott pénzzel együtt. A rablás után egy plázába ment, majd egy szórakozóhelyre, és elvert 3 millió forintot. A bíróság gyorsított eljárásban ítélte el: 4 és 8 hónap börtönt kapott.
Vágólapra másolva!

Jelentős értékű sikkasztás, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt pénteken bíróság elé állították azt a vagyonőrként dolgozó férfit, aki pár nappal ezelőtt, munkája közben 25 millió forintot tulajdonított el a rábízott pénzszállító autóból - írja a budapesti VIII. Kerületi Ügyészség közleménye. A vádlottat nem jogerősen 4 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A vád szerint a férfi, aki személy- és vagyonőrként dolgozott az ügyben érintett pénzszállító cégnél, elhatározta, hogy amikor alkalma nyílik rá, a rábízott pénzösszegből valamennyit eltulajdonít.

Május 20.-án délelőtt, - kihasználva, hogy aznap már több pénzintézettől elhozott pénzösszeg a kocsiban volt - a pénzszállító autóban elhelyezett pénztároló zsákokat a bennük lévő mintegy 25 millió forint készpénzzel együtt eltulajdonította. A vádlott emellett a kizárólag csak a munkaideje alatt hordható lőfegyverét is jogosulatlanul magával vitte.

Ezután egy budapesti plázába, onnan pedig később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből közel 3 millió forintot elköltött.A férfit a rendőrök másnap hajnalban fogták el.