Lezárják a budai alsó rakpartot

Vágólapra másolva!
Május 23-án, pénteken este 10-től 24-én, szombaton este 8-ig mindkét irányban lezárják a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között, mert a Friedrich Born rakpart Duna felőli sávját felújítják. A lezárás alatt csak a Margit híd és a Mozaik utca közötti szakaszon lehet majd autózni. 
Vágólapra másolva!

A lezárás miatt szombaton napközben torlódások várhatóak a Műegyetem rakparton, a Szent Gellért rakparton, az Attila úton, a Fő utcában és a Bem rakparton. A BKK a pesti alsó rakpart, illetve a Hungária körgyűrű használatát javasolja. A munkavégzés a tömegközlekedést nem érinti.

A budai alsó rakpart Friedrich Born rakparti szakaszán a Duna felőli sáv nagyon rossz állapotban van, ezért a Várkert Bazár rekonstrukciós munkáihoz kapcsolódva felújítják az útpálya ezen részét, a Várkert Bazár magasságában lévő gyalogátkelőtől az Erzsébet híd irányába, közel 500 méteres szakaszon. Eltávolítják a kopóréteget, a nagy teherbírású kockakövet útalapként megtartják, arra kiegyenlítő, majd új kopóréteget terítenek.