Gyurcsány bárkit elvitt a Feri-taxival szavazni

Feri-taxi, Pozsonyi út 5.
Vágólapra másolva!
Bajnaival is összefutott, heccelték egymást egy gyorsétterem előtt.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc délelőtt 10 óra után posztolt egy fényképet a Facebook oldalán, amelyen éppen egy kis autó kormányához száll be. A poszt szövegeként csak annyit írt a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy „elindult a Feri-taxi”.

Amint az hamarosan kiderült, Gyurcsány a Pozsonyi út – Jászai Mari tér között maga vezette „Péter bácsi konflisát”, vagyis egy kis villanyautót, és vállalta, hogy alkalmi taxiján bárkit elvisz szavazni, aki felül mellé. "Vasárnap Újlipótvárosban kampányolok. Nem titok, hogy innen várjuk a legtöbb DK-s szavazatot" - mondta az Origónak. Egyben jelezte azt is, hogy csak délig vállal fuvarokat, és aki nem akar lemaradni, az siessen.

Gyurcsány Ferenc villanyautóval taxizik az EP-választás napján. Forrás: MTI/Bruzák Noémi


Gyurcsány nem sokkal később a Jászai Mari téren véletlenül összefutott Bajnai Gordonnal, aki éppen ott kampányolt. A két volt miniszterelnök a sarki McDonald's mellett vicceskedő vitába kezdett, próbálták meggyőzni egymást, hogy a másik pártjára szavazzanak. "Hetes lista, hetes lista" - hajtogatta Bajnai, mire Gyurcsány "Nyolcas lista, nyolcas lista" kántálással felelt.