Székről leforduló bizottsági tag, igazolványát urnába dobó szavazó

Vágólapra másolva!
Öt szavazóhelyiséghez kellett kivonulnia a mentőknek az EP-választáson, a bizottsági tagok és a szavazók között egyaránt előfordult komolyabb rosszullét. Az iratait urnába dobó Fejér megyei szavazónak estig várnia kell, hogy visszakapja a személyijét és a lakcímkártyáját.
Vágólapra másolva!

Viszonylag eseménymentesen zajlott országszerte az EP-választás, a Nemzeti Választási Iroda csak néhány rendkívüli eseményről számolt be.

A Nógrád megyei Lucfalván például a szavazókör elnöke lett rosszul, mentőt is kellett hívni hozzá. A bizottság határozatképes maradt, így a szavazást nem kellett felfüggeszteni. értesítették a póttagot, hogy jöjjön be, és kezdje meg a munkát.

Békésen a 33-as választókörzetben egy választópolgár megbotlott és elesett, itt szintén mentőt kellett hívni. A mentőorvos megvizsgálta a sérülést, a választó azonban a saját felelősségére, és a saját lábán távozott, a szavazást itt sem kellett félbeszakítani.

A Fejér megyei Beloiannisz településen valaki az urnába dobta a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is. Ez csak azért kellemetlen tévedés, mert a választó a választás vége előtt nem jut hozzá az okmányaihoz, a személyit és a lakcímkártyát majd csak este, a szavazatszámlálás befejezése után kaphatja meg. Az urnát ugyanis addig nem bonthatják fel.

A pécsi 117-es szavazókörben, illetve azon kívül viszont súlyosabb eset történt. A reggel 8 óra lőtt betérő választó a voksát leadta, ám távozáskor elszédült, elesett, mentőt kellett hívni hozzá, és amíg el nem szállították, addig fel is kellett függeszteni a szavazást. A munkát 25 perc kényszerű szünet után folytatta a bizottság.

Püspökladányban a szavazatszámláló bizottság egyik tagja elvesztette az eszméletét, lefordult a székről. A szavazás időlegesen itt is szünetelt, amíg a beteget a kiérkező mentők el nem szállították a kórházba, addig az érkező szavazóktól egy kis türelmet kellett kérnie a bizottságnak.

Elesett egy idős férfi az egyik gyulai szavazókörben, a mentők kórházba vitték, ahonnan ellátás után elengedték. A férfi az Implom József Általános Iskola aulájában, egy lépcsőn esett el.

Kórházba vitték a szavazatszámláló bizottság elnökét a Nógrád megyei Nagykeresztúrról is; az választást nem kellett felfüggeszteni. az elnököt a fia vitte kórházba.

Szintén egy bizottsági tag lett rosszul Hódmezővásárhelyen, a Nyár utcai szavazókörben vasárnap délután. A bizottság elnökhelyetteséhez mentőt hívtak. A rosszullét pillanatában nem volt választópolgár az épületben, így a szavazást nem kellett felfüggeszteni.