Kulka a buzizásról kérdezi Orbánt

Vágólapra másolva!
Nyílt levelet írt Kulka János Orbán Viktornak, miután Kerényi Imre a múlt héten a „buzilobbiról” tett kijelentéseket. Kulka azt kérdezi Orbántól, hogy mennyire ért egyet Kerényivel, és azt várja tőle, hogy határolódjon el Kerényitől.  
Vágólapra másolva!

Kerényi Imre múlt heti, „buzilobbiról” szóló kijelentései miatt nyílt levelet írt Kulka János színész Orbán Viktor miniszterelnöknek, amely a Színhaz.hu-n olvasható. Kulka szerint az Orbán munkatársaként jellemzett Kerényi nem először „buzizott” nyilvánosan.Homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentései miatt Ön mindeddig nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta” – írja Kulka.

„Az a tény, hogy Ön mint a megbízott úr közvetlen felettese, eltűri ezt a hangnemet, két dologra enged következtetni: Kerényi Imre megnyilvánulásai az Ön tetszésével is találkoznak, sőt, azt sem bánja, ha ez a beszédmód a ’tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek’ részévé válik” – folytatja.

Kulka azt kéri Orbántól, hogy nyilvánosan határolódjon el Kerényitől, és mutassa meg, hogy Magyarországon nincs helye annak, hogy közszereplők uszítsanak a társadalom bármely része ellen. „Ön néhány napja egy interjúban úgy fogalmazott: ’Aki nem vállalja a vitát és nem áll ki magáért, az balek, az lúzer’. Sem balek, sem lúzer nem vagyok” – írja Kulka, aki több kérdést is feltesz a levele végén.

Orbántól arra vár választ, hogy Kerényi meddig mehet el mások nyílt megbélyegzésében, vagy hogy Orbán mennyire ért vele egyet.