Mesterházy: Újabb leckét kaptunk

EP-választás, MSZP eredményváró Mesterházy Attila beszél az eredmények ismeretében
Mesterházy Attila beszél az eredmények ismeretében
Vágólapra másolva!
Az MSZP elnöksége testületileg felajánlotta a lemondását az országos választmánynak - mondta Mesterházy Attila pártelnök a szocialisták sajtótájékoztatóján. A választmány szombaton ül össze, akkor fognak dönteni arról, elfogadják-e az elnökség lemondását.
Vágólapra másolva!

Mesterházy Attila rövid beszédében ezúttal gratulált a Fidesz győzelméhez, illetve mindazoknak, akik képviselőt küldenek Brüsszelbe. Szerinte minden magyar pártnak megvan a felelőssége abban, hogy ilyen alacsony volt a részvétel a EP-választásokon, mert "nem tudtuk elmagyarázni, milyen komoly tétje van ennek a választásnak."

Mint mondta, az eredményt szomorúan veszik tudomásul, rosszabbul szerepeltek, így kevesebb képviselőt tudnak Brüsszelbe küldeni, mint várták, ez pedig "újabb leckét ad a szocialista pártnak".

Az eredmény szerinte újabb stratégia meghatározására kötelezi őket, „egy konzekvenciát pedig máris le lehet vonni”: az elnökség testületileg felajánlja lemondását az országos választmánynak, amely szombaton fog ülésezni, így ekkor döntenek a hogyan továbbról is.