Kunhalmi Ágnes meccselhet Gyurcsányékkal Budapesten

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila déli lemondása után csütörtökön este ülésezett az MSZP budapesti párttanácsa. A budapesti szocialisták információnk szerint a teljes reformról beszéltek, és azt javasolták, hogy júniusban válasszon a kongresszus új elnököt, a teljes tisztújítás az önkormányzati választás után legyen, és még júniusban legyen új budapesti elnök is, aki tárgyal Gyurcsánnyal és Bajnaival a posztok elosztásáról. Erre a posztra Kunhalmi Ágnes a legesélyesebb.
Vágólapra másolva!

Az MSZP budapesti párttanácsa júniusra rendkívüli kongresszus összehívását javasolja a választmánynak, azon a párt új országos és budapesti elnökét is megválaszthatják – mondta az ülés után Alexa György, az MSZP budapesti alelnöke. A fővárosi párttanács az után ült össze, hogy Mesterházy Attila délben lemondott minden posztjáról.

A párttanácson természetesen Mesterházy távozását is megvitatták, és információnk szerint ezzel kapcsolatban egy nyilatkozatot is készítenek majd, amelyben megköszönik Mesterházy munkáját a budapestiek, ugyanakkor kemény kritikákat is megfogalmaznak a pártelnöki tevékenységéről. A budapestiek például kijelentik, hogy az MSZP az elmúlt időszakban elveszítette a kapcsolatot a választókkal, és teljes megújulásra szorul. A dokumentum bírálja az eddigi vezetést, amely "a hatalomtechnikai kérdésekre" koncentrált, és a nyilatkozatba az a kitétel is bekerül, hogy a jelenlegi MSZP-vel lehetetlenség legyőzni a jobboldalt.

A párttanács arról is döntött, hogy szombaton a budapestiek a teljes elnökség lemondását a helyzet mielőbbi megoldása érdekében nem támogatják, az új szocialista frakcióvezető megválasztásával pedig megvárnák, hogy ki lesz az új elnök. Az önkormányzati választás után viszont azonnal teljes tisztújítást szeretnének az MSZP szükséges átalakításáért.

A budapestiek azzal is foglalkoztak, hogy mi legyen a saját szervezetükkel. Szeretnék, ha arról is a júniusi rendkívüli kongresszus döntene, hogy ki legyen az utóda Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének, aki még az EP-választás után mondott le a posztjáról.

A párttanácson nem döntöttek arról, hogy ki legyen az utód, de a legtöbb MSZP-s szerint erre a legnagyobb esélye Kunhalmi Ágnesnek van, aki 2010 óta elnökségi tag, és majdnem megnyerte április 6-án Simon Gábor egykori körzetét. Úgy tudjuk, hogy maga Molnár Zsolt is Kunhalmit támogatja ezen a poszton. A párttanács szintén javasolta, hogy az önkormányzati helyekről tárgyaljanak a DK-val és az Együtt–PM-mel, de csak az után hozzanak végleges döntést, hogy megválasztották az új budapesti elnököt. Ez tehát azt jelenti, hogy várhatóan nem a mostani Horváth Csaba–Alexa György-–Trippon Norbert hármas fog tárgyalni a baloldali szövetségesekkel a helyek elosztásáról, hanem az új, feltételezhetően Kunhalmi által irányított vezetés.