Méhraj szállt meg egy budapesti kereszteződést a XIII. kerületben

méhraj budapest raoul wallenberg utca
Méhraj Budapesten, a Raoul Wallenberg utcában, 2014. június 1-jén.
Vágólapra másolva!
A rendőrség körbekerítette a területet, riasztottak egy méhészt is.
Vágólapra másolva!

Méhek lepték el a Hollán Ernő utca és a Raoul Wallenberg utca kereszteződését Budapesten - jelentette az Origo tudósítója. Az utca szélén álló jelzőoszlopon több ezer méh gyűlt össze és a környéken is rengeteg méhet lehetett látni.

Méhraj Budapesten, a Raoul Wallenberg utcában, 2014. június 1-jén. Fotó: Dull Szabolcs - Origo

A rendőrség körbekerítette a területet, a méhek elszállításán pedig egy szakember dolgozott. Az elkerített részt többen körbeállták, és a méheket fényképezték. Egy férfi megjegyezte, a méhek nem sokkal ezelőtt szállhattak rá az oszlopra, korábban ugyanis nem látta őket.

Megkerestük a rendőrséget, akik közölték, hogy az érintett útszakaszon a gyalogosforgalmat korlátozzák a szükséges ideig. "A méhek befogása méhész szakember feladata" - írták.

Méhraj Budapesten, a Raoul Wallenberg utcában, 2014. június 1-jén. Fotó: Dull Szabolcs - Origo

Nem sokkal este hat óra után a méhész végzett is a méhek befogásával. Szekerka János az Origónak azt mondta, közel 20-30 ezer méhet kellett befognia. Egy lakó értesítette arról, hogy rengeteg méh gyűlt össze a környéken. Szerinte az történhetett, hogy egy közei fán lévő méhkaptárból egy új méhkirálynő indult el, és sőt követték a dolgozók.

Szekerka szerint ezek a méhek csak akkor veszélyesek, ha az emberek megbolygatják őket, egyébként ártalmatlanok. A méheket egy dobozba csalogatta, most pedig egy méhészetbe fogja szállítani őket.