Szimpátiatüntetés a leváltott főszerkesztő mellett

Szimpátiatüntetés az Origo főszerkesztőjének eltávolítása miatt
Vágólapra másolva!
Több mint ezren gyűltek össze az Origo szerkesztősége előtt. Sáling Gergő váratlanul távozott a lap éléről.
Vágólapra másolva!

Szimpátiatüntetés kezdődött az Origo szerkesztősége előtt Sáling Gergő, a lap volt főszerkesztője mellett. Több mint ezren gyűltek össze a Dob utcában, többen fekete ruhát viselnek.

A demonstrációt a Facebookon szervezte a Kettős Mérce. Korábban részvételét jelezte Schiffer András, az LMP társelnöke és Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, és megjelent Szabó Rebeka, Karácsony Gergely és Szigetvári Viktor Együtt–PM-es, valamint Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus is. Sáling Gergő váratlanul, közös megegyezéssel távozott az Origo éléről kedden.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A tüntetők egyben a "megtámadott civil szervezetek" mellett is kiállnak. A szervezők először felolvasták a sajtóban kedden megjelent állásfoglalásokat, majd rövid beszédben összefüggésbe hozták az elmúlt napok eseményeit, az önkormányzati választási szabályok átszabását, a reklámadót és a főszerkesztő elbocsátását.

Nem sokkal hat óra előtt a Dob utcai szerkesztőség elől a Kossuth térre indultak. A tervezett útvonal a Nagykörút, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca. Fél hét körül a tömeg az Oktogontól a Nyugatiig ért. Hét óra körül értek a Kossuth térre. Közben egyre többen csatlakoztak a tömeghez, így már a létszám megközelítette az ezret. Negyed nyolcra a tüntetésnek vége is lett.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Az Origo Zrt. közölte: a változások mögött a médiában megjelent találgatásokkal szemben nem politikai okok állnak, hanem az Origo Zrt. integrált tartalom-előállítási stratégiájának megvalósítása, amelyben a vállalathoz tartozó eddig elkülönülten működő különböző tartalmi egységek tartalomirányítási szervezeteit, szerkesztőségeit egységes irányítás alá helyezi.