Vádat emeltek a szomszédját agyonverő rendőr ellen

Vágólapra másolva!
Az ügyészség fegyházra ítéltetné a 72 éves férfit meggyilkoló törzsőrmestert.
Vágólapra másolva!

"Idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette" miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy rendőr ellen. A 32 éves a törzsőrmester még tavaly verte agyon idős szomszédját Andornaktályán.

A főügyészség szerint a vádlott pirkadatkor, a helyi futballpálya melletti réten várta az idős féárfit, majd több, a fejére mért ütéssel végzett vele. Azt írták, a vádlott gyermekkorától ismerte a 72 éves sértettet, aki a szomszédjuk volt, de régóta haragban voltak. Több különböző hatósági eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. A rendőr később a családjával egy másik utcába költözött, de a szüleit továbbra is rendszeresen látogatta. Ilyenkor sértegette és gúnyolta a sértettet, illetve annak házastársát.

A törzsőrmester a gyilkosság előtt, december 16-án rendőri intézkedést kért, mert úgy vélte, az idős szomszéd előzőleg kromofággal leöntötte a háza falát. Később azonban úgy döntött, hogy személyesen is elégtételt vesz. Mivel tudta, hogy az idős férfi minden reggel a saját háza mögött elterülő úgynevezett Nagykertben sétáltatja a kutyáit, másnap, reggel 8-kor itt várta a sértettet. Amikor az megjelent, feltartóztatta, számon kérte rajta vélt tettét, majd – feltehetően szóváltást követően – ütni kezdte egy 2-3 cm átmérőjű, rúdszerű eszközzel.

„A rúddal a feje hátsó részén többször megütötte haragosát, majd amikor az már a földre került, rátérdelt és úgy ütötte tovább. Ez a folyamatos, eszközös bántalmazás olyan súlyos és intenzív volt, hogy annak következtében az idős ember a helyszínen elhunyt. Halálát a többszörös agysérülések talaján kialakult heveny keringési-légzési elégtelenség okozta” – írta a főügyészség.

A vádlott másnap reggel telefonon jelentette a történteket elöljárójának, majd őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyet az Egri Nyomozó Ügyészség vizsgálta, amely fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel javasolta büntetni a törzsőrmestert.