Orbán a Várba költözik

Vágólapra másolva!
A budai Várban lévő egykori Karmelita kolostor épületébe helyezik át a miniszterelnök hivatalát, egyes tárcák pedig vidéki nagyvárosokba, Kecskemétre, Székesfehérvárra és Debrecenben költözhetnek.
Vágólapra másolva!

2016 márciusára több kormányhivatalnak is új otthona lehet – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivő az új Orbán kormány első ülése után.

A miniszterelnök hivatala a tervek szerint felköltözik a Sándor palota mellé a budai Várba, ám ennél is jelentősebb változás lehet, hogy a tárcák elhelyezését decentralizálnák. Hende Csaba honvédelmi miniszter például azt a feladatot kapta, hogy mérje fel a lehetőségét a tárca Székesfehérvárra való költözésének. A tervek szerint ugyancsak 2016 tavaszára Debrecenbe helyezhetik át a Vidékfejlesztési Minisztériumot, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen belül működő vidékfejlesztési államtitkárságnak pedig Kecskemét lenne az új otthona.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető azt mondta, a mostani bejelentés csak az út legeleje. "Ez a decentralizáció jót fog tenni az országnak" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy Debrecen környékén vannak az ország legjobb termőföldjei, itt az agráregyetem, vagyis Debrecen a magyar agrárium szíve, az ország második legnagyobb városa, ahol méltó helyen lesz az agrártárca.