Tízezer forintos utalványt kapnak a nyugdíjasok az V. kerülettől

Vágólapra másolva!
Pár nappal az októberi önkormányzati választás előtt kapják.
Vágólapra másolva!

A V. kerületi képviselő-testület május végén módosította a helyi szociális rendeletet, így idén először a 60 év feletti (fűtési támogatásra is jogosult) V. kerületi lakosoknak fejenként tízezer forint támogatás jár. Erről a Városszíve blog számolt be. A rendelet indoklásában szerepel, hogy az önkormányzat ezzel is segítséget akar nyújtani az időseknek, és ki akarja fejezni a megbecsülését.

A támogatottak Erzsébet-utalvány formájában kapnák a pénzt az idősek világnapján, ami október 1-jére esik, azaz az idősekhez pár nappal az önkormányzati választások előtt fog megérkezni a támogatás.

A V. kerületi önkormányzat az idén már adott hasonló ajándékot a kerületi lakosoknak, az országgyűlési választás előtt a 444.hu számolt be arról, hogy márciusban a rászorulók, nyugdíjasok és nagycsaládosok plasztikkártyát kaptak, amelyet egy darab, közel két kilogrammos, magyar eredetű sonkára válthattak be.

Az ügyben az V. kerületi önkormányzat közleményt adott ki. Ebben azt írták, 2006 óta folyamatosan támogatják a nyugdíjasokat fűtéstámogatással, a gyerekeseket bérlettámogatással, ingyentankönyvvel, beiratkozási támogatással. A mostani ügyet pedig Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje ármánykodásának tartják, aki „ha tehetné, minden hozzájárulást megvonna a belvárosi nyugdíjasoktól és a gyereket nevelőktől”.