A Blikktől érkezik a Népszabadság új főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Murányi Marcell augusztusban kezdi a munkát a Népszabadságnál. 2006 óta volt a Blikk főszerkesztője, az utódját még keresik.
Vágólapra másolva!

Murányi Marcellt választotta a Népszabadság és a hozzá kapcsolódó online portál főszerkesztőjévé a Népszabadság Zrt. rendkívüli közgyűlése - közölte a Ringier Kiadó pénteken. Murányi Marcell az új pozícióját augusztus 3-tól tölti be. Az új főszerkesztő hivatalba lépéséig továbbra is Tóth Levente megbízott főszerkesztő irányítja a szerkesztőséget.

A Ringier Kiadó közölte azt is, hogy Murányi Marcell 2006 óta töltötte be a Blikk csoport főszerkesztői pozícióját. A Blikk, a Vasárnapi Blikk, a blikk.hu, a laphoz tartozó állandó és időszakos mellékletek, mobilos tartalmak és applikációk tartoztak az irányítása alá. Murányi Marcell korábban a Ringier-nél, a Vasárnapi Blikk felelős szerkesztőjeként, előtte a Mai Nap főszerkesztőjeként dolgozott.

A Népszabadság szerkesztőségét 2011 júniusa óta Tóth Levente irányította megbízott főszerkesztőként.

A közlemény szerint Tóth Levente megbízatása lejártával a Ringier csoportnál folytatja munkáját. A Blikk új főszerkesztőjét a későbbiekben választja meg a Ringier.

A Népszabadság Zrt.-nek a Ringier AG 70,4 százalékos, a Szabad Sajtó Alapítvány pedig 27,5 százalékos tulajdonosa, a fennmaradó hányad a szerkesztőség tagjainak tulajdonában van.

A Vienna Capital Partners idén januárban közölte az MTI-vel, hogy felvásárolja a Ringier és az Axel Springer egy jelentős médiaportfólióját, köztük a Népszabadságot. A tranzakció által elhárulhat a versenyjogi akadálya a svájci és a német médiavállalatok magyarországi egyesülésének. Az ügylethez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa már megadta az előzetes szakhatósági hozzájárulást, a végső döntést a Gazdasági Versenyhivatal mondja ki.