Villám csapott a rendőrségbe

Vágólapra másolva!
A gárdonyi rendőrkapitányság épületébe 13 óra környékén villám csapott.
Vágólapra másolva!

A Gárdonyi Rendőrkapitányság épületét délután egy óra körül villámcsapás érte. Tűz nem keletkezett, azonban az elektromos hálózat károsodott. A mentők hét könnyű sérültet szállítanak kórházba megfigyelésre, illetve további kivizsgálásra. A tűzoltók és villanyszerelő szakemberek a teljes épületet átvizsgálták.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a megyét kora délután érte el egy zivatarzóna, amely helyenként jelentős villámlással is járt.

Hogy óvhatjuk meg lakásunkat a villámcsapástól?

Félmillió forintot is felemészt egy ház teljes körű villámvédelme. Az egy-két kilométeres körzetben becsapó villámok által gerjesztett energiahullám okozta károkat azonban már pár ezer forintos berendezésekkel is ki lehet védeni, ha azok a megfelelő fedőelemekkel együtt vannak beépítve.

Tévéket, számítógépeket, modemeket és egyéb elektromos berendezéseket iktathat ki a villámcsapások okozta hálózati túlfeszültség. A biztosítók korábban megtérítették a villámok másodlagos hatása által okozott károkat, ám idén több biztosító szigorította kártérítési szabályait. Az új szabályzat szerint egyes biztosítók csak akkor fizetnek, ha a károsodott a villámkár elhárítása érdekében megtette a megfelelő intézkedéseket.

Mit is kell tenni? Részletek ITT!