Vágólapra másolva!
Nemmel szavaz Jean-Calude Juncker bizottsági elnökké választásán az LMP EP- képviselője, Meszerics Tamás. Szerinte Juncker a frakciómeghallgatáson nyújtott teljesítménye alapján nem alkalmas a posztra, mert a neki feltett kérdésekre kitérő válaszokat adott.
Vágólapra másolva!

Meszerics Tamás, a Lehet Más a Politika európai parlamenti képviselője sem szavazza meg Jean-Calude Juncker európai bizottsági elnökké választását. Az LMP-s politikus úgy véli, hogy Juncker a frakciómeghallgatáson nyújtott teljesítménye alapján alkalmatlan - derül ki a párt közleményéből. Meszerics szerincs a Tanács által megszavazott bizottsági elnökjelölt a neki feltett kérdésekre kitérő válaszokat adott, illetve konkrét és számonkérhető terveket sem mutatott fel az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Válság- és offshore-lovag

Továbbá Meszerics meggyőződése, hogy egy olyan politikus nem alkalmas az EU megújítására, aki luxemburgi kormányfőként és a pénzügyekért felelős uniós biztosként is nagyban hozzájárult ahhoz a válsághoz, amelynek kezeléséhez most reformokra van szükség. Az LMP-s politikus szerint Juncker hosszú közéleti pályafutása során, felelős pozíciókban semmit nem tett az offshore cégeken keresztül történő adóelkerülés megakadályozásáért.

Juncker jelölését a magyar és a brit kormányfő is ellenezi. Orbán Viktor és David Cameron Jean-Claude Juncker ellen szavazott, amikor az Európai Tanács a volt luxemburgi miniszterelnököt jelölte az Európai Bizottság élére.