Kiskorú állította meg a nyakláncletépős tolvajt

Vágólapra másolva!
Letépte áldozatai nyakából az ékszereket, de egyikük unokájával meggyűlt a baja.
Vágólapra másolva!

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy férfit azért, mert nyakláncokat tépett le áldozatairól – közölte a Fővárosi Főügyészég. A férfi lebukását az egyik áldozat kiskorú unokája okozta.

A férfi 2013 májusa óta összesen hat alkalommal kísérelt meg letépni különféle ékszereket az utcán közlekedők nyakából, több alkalommal sikerrel is járt. Legutóbb június 23-án tépett le hátulról egy nő nyakából egy kb. 50 cm hosszúságú arany nyakláncot, majd elfutott. Azonban a sértett, a lánya, valamint kiskorú unokája néhány méter után utolérte, és megpróbálta visszatartani. A férfi kiszabadította magát, majd ismét futva menekült, de a kiskorú unoka belekapaszkodott a nadrágja jobb szárába.

A férfi elrántotta és néhány másodpercig húzta maga után az unokát, de végül lerázta magáról. Eközben azonban a sértett kiabálására megjelent két járókelő, akik elfogták és visszatartották a tolvajt a rendőrség megérkezéséig. A férfi a lopással százezer forintos kárt okozott, amely részben megtérült, amikor a nyaklánc darabját megtalálták.

A kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította, a bíróság pedig 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.