Nem ragaszkodik az MSZP Horváth Csabához

Kunhalmi Ágnes, Parlament tv, Mszp, Kunhalmi Ágnes
Kunhalmi Ágnes szerint kell a győzelmi hangulat a fővárosban.
Vágólapra másolva!
Nem ragaszkodik az MSZP Horváth Csaba főpolgármesteri indításához, feltéve, ha a szövetséges Együtt–PM és a Demokratikus Koalíció mutat nála alkalmasabb személyt. Neveket ugyan nem mondott Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, de szerinte az lesz a nyerő főpolgármester-jelölt, aki képes az emberek agyáig és szívéig eljutni.
Vágólapra másolva!

Horváth Csaba is kész visszalépni a jelöléstől, ha nála alkalmasabb személyt találnak a szövetséges pártok – mondta az MSZP budapesti elnöke az Origónak. Kunhalmi neveket nem mondott, de szerinte a nyerő főpolgármesternek képesnek kell lennie az emberek agyáig és szívéig hatolni. A koordinált jelöltállításról azt mondta, a budapesti MSZP attól fél, hogy azokban a kerületekben, ahol így döntenek, nagyon alacsony lesz a részvétel.

Például a 2006-os választásokon a nyolcadik és a harmadik kerületben az MSZP és az SZDSZ koordinálta a jelölteket, el is veszítették a választást. "1994-ben sokan azt mondták, ha egy hintalóra ráírjuk, hogy MSZP, akkor is nyerünk, de a koordinált jelöltállítás miatt az ötödik kerületben akkor is vesztettünk." Kunhalmi szerint nem véletlenül hozott a Fidesz új budapesti választási szabályokat, mert látják ők is, hogy "nincs meg a matek".

Kunhalmi Ágnes szerint kell a győzelmi hangulat a fővárosban. Fotó: Bácsi Róbert László - Origo

Friss gondolatok Lendvaiéktól

Kunhalmi szerint a "nagy öregek" alkotta Deák Ferenc Kör színre lépése a szocialisták sokszínűségét jelzi. Mint mondta, az MSZP amúgy is platformok szövetségéből áll, így nem lát abban konfliktust, hogy olyan politikusok lépnek rivaldafénybe, akiket korábban Mesterházy Attila pártelnökként arra kért, lépjenek eggyel hátrébb.

"Ez nem generációs probléma, az MSZP-t a jövőben a friss gondolatok határozzák meg, amit az idősebb szocialisták ugyanúgy, vagy még jobban tudnak hozni, mint a fiatalok, márpedig a Deák Ferenc Kör friss gondolatokat hoz". Kunhalmi hozzátette, az MSZP ereje az alkalmazkodóképességben és az újrakezdésben van.

Metróval jár a budapesti elnök

A 3-as metró ügye kőkeményen politikai ügy is - fogalmazott a budapesti elnök, emlékeztetve, hogy az MSZP a napokban aláírásgyűjtésbe kezdett a metróvonal felújításáért. Szerinte joggal várják el az emberek a Fidesztől, hogy adjanak erre pénzt, hiszen ők kormányoznak kétharmaddal, ők vannak a fővárosban és a kerületekben is döntéshozó pozícióban.

A szocialista politikus úgy véli, Tarlós István főpolgármester az ügyben tehetetlen, egyik pillanatban azt mondja, semmi probléma, a másikban pedig azt, ha nem lesz pénz, le kell állítania a metrót. "Forró krumpliként dobálják a 3-as metró ügyét" - állapította meg Kunhalmi, hozzátéve, ő maga metróval közlekedik, így naponta látja a problémákat.