18 év fegyház a nagykovácsi gyilkosoknak

Vágólapra másolva!
Elítélték a 2011-es nagykovácsi emberölés vádlottjait. Első fokon 10, 17 és 18 év fegyházbüntetést kapott a három vádlott.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc, illetve tizenhét év fegyházra ítélte első fokon, nem jogerősen a 2011-ben Nagykovácsiban elkövetett emberölés első- és másodrendű vádlottját a Budapest Környéki Törvényszék, az ügy harmadrendű vádlottja tíz év börtönbüntetést kapott - tájékoztatott a törvényszék szóvivője.

Kitervelten, aljas indokból

Koszta János közölte: a három férfit az ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel - lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel - vádolta meg. Az elsőrendű vádlottat felbujtóként, a másodrendűt tettesként, a harmadrendűt bűnsegédként ítélték el.

Három éve történt

Az áldozat holttestére annak nagykovácsi házában egy ismerőse talált rá 2011. augusztus 22-én. A rendőrség megállapította, hogy az elsőrendű vádlott többször is kölcsönt kért az áldozattól, 2006-2007-ben már többmilliós összegeket, ami után havi egymillió forint kamatot adott. A törlesztést egyre nehezebben tudta fizetni: személygépkocsija, édesanyja autója és az édesanyja nevén lévő garázsok is az áldozat birtokába kerültek. A bűncselekmény elkövetését a másodrendű vádlott vállalta, aki az eladósodott férfi üzlettársa volt, közös bevételük pedig a kölcsönök törlesztésére ment el.

Tarkón és arcon lőtte

Az elkövető a nagykovácsi ingatlan vevőjelöltjeként jutott be a házba augusztus 19-én, és a férfit előbb tarkón, majd mintegy 50 centiméterről arcon lőtte. Hárommillió forintot zsákmányolt, majd égő gyertyákat helyezett el a házban, leszerelte a gáztömlőt a vezetékről, és megnyitotta a csapot, hogy a ház felrobbanjon. A megszerzett pénzből a fegyvert szállító harmadrendű vádlott is részesedett.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védelem felmentésért és enyhítésért fellebbezett.