Ismét változik a rend a budai Várban

Vágólapra másolva!
Az úthálózat felújítása miatt hétfőtől ismét változik a forgalmi rend a budai Várban - közölte az önkormányzat.
Vágólapra másolva!

A Szentháromság utca felújítása miatt előreláthatóan augusztus 4-ig az Úri utca mindkét irányból zsákutca lesz, megnyitják az Országház utcát, amely a Kapisztrán tértől a Szentháromság tér felé egyirányúvá válik. A 16-os autóbuszok is újra az Országház utcán közlekednek a Kapisztrán tér és a Szentháromság tér között. A Szentháromság utcát továbbra is csak a gyalogosok használhatják.

Ezek mellett az Úri utca mind a Kapisztrán tér felől, mind a Dísz térről zsákutcává válik, a közlekedés szakaszos megállási tilalommal, kétirányú forgalom biztosítása mellett zajlik majd, emiatt az utca több szakaszán is tilos lesz megállni augusztus elejéig.

Az önkormányzat saját beruházásában végzi a Hess András tér, a Szentháromság tér és a Szentháromság utca felújítását, amelynek részeként az útpályát egy szintbe hozzák a járdával, az így kapott sétálórészt pedig vágott felületű bazalt nagykockakővel burkolják. A Szentháromság-szobor körüli és a Magyarság Háza előtti téren díszburkolatot építenek. A beruházásra 1,2 milliárd forintot biztosítanak.