Patakba borult egy autó, az egyik utas megfulladt

Vágólapra másolva!
A baleset Zalában éjjel történt, az arra járók csak reggel vették észre.
Vágólapra másolva!

Patakba borult egy autó vasárnapra virradó éjszaka a 75-ös főúton, a jármű egyik utasa vízbe fulladt, a másik beszorult, az esetet csak reggel fedezték fel - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A baleset a 75-ös főút 27-es kilométerénél, Pölöske és Zalaszentmihály között történt. Az első információk szerint az autó még éjszaka egy patak hídfőjének ütközött, majd a patakba borult, de az arra járók csak a reggeli órákban vették észre és küldtek erről bejelentést a tűzoltóknak.

A jármű fejjel lefelé, félig a vízben állt meg. A kocsiban utazók egyike vízbe fulladt, a másik utas beszorult, őt a tűzoltók szabadították ki, majd adták át a mentőknek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: a halálos áldozat az autó vezetője, egy 37 éves pölöskei férfi, a kocsiban egy 9 éves kisfiú ült még, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba a mentők. A rendőrség vizsgálja, hogy a jármű vezetője ittas volt-e a baleset idején.

Az MTI a helyszínről úgy értesült: a meghalt férfi a 9 éves fiú nevelőapja. A gyerek hat órán keresztül volt az összeroncsolódott autóba beszorulva, eltört az egyik csuklója, ezért hiába próbált, sem a férfin, sem magán nem tudott segíteni.

A 75-ös főúton egyelőre nincs forgalmi korlátozás, de a műszaki mentés idejére várhatóan lezárják majd az utat.