Az ellenzék nem kér az új római nagykövetből

Vágólapra másolva!
Szentmihályi Szabó Péter korábban Csurka István harcostársa volt.
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM nehezményezi, hogy Csurka István egykori fegyvertársa, Szentmihályi Szabó Péter lesz a római nagykövet – írta a az atv.hu

„Az utóbbi hetek új külügyi kinevezései azt mutatják: nincs olyan kormányzati szándék, hogy valóban profi diplomaták szolgálják az országot. Egyetlen dolog számít csak, hogy mennyire elkötelezett jobboldali valaki. Erre bizonyíték Szentmihályi Szabó Péter személye is. Követeljük, hogy ne nevezzék ki” – fogalmazott közleményében Hajdu Nóra az Együtt-PM Szövetség külügyi szakpolitikusa.

Az Együtt-PM szerint, Szentmihályi Szabó Péter kinevezése beleillik a Külügyminisztérium végső szétverésének hónapok óta tartó folyamatába, mivel semmilyen diplomácia tapasztalattal nem rendelkezik, így szakmai munkavégzés nem várható tőle.

Az Együtt-PM azt követeli, hogy ne nevezzék ki Szentmihályi Szabó Pétert római nagykövetté, mert arra nemcsak alkalmatlan, de érdemtelen is. Hasonlóképpen értékelik Szentmihályi kinevezését a Demokratikus Koalícióban is.

Szentmihályi az Antall-Boross-kormány idején a Külügyminisztérium sajtófőnöke volt, és a Hungarian Observer főszerkesztője. Jelenleg a Szépirodalmi Könyvkiadó ügyvezető igazgatója, a Keresztény Európa Párt elnöke. Korábban a Magyar Demokrata és a Magyar Fórum publicistája volt.