Fidesz: Sipos Pál álljon a nyilvánosság elé!

Selmeczi Gabriella, Fidesz Sajtótájékoztató, Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Fidesz sajtótájékoztatót tart Selmeczi Gabriella a Fehér házban.
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint senki nem úszhatja meg, hogy életre szóló sebeket ejtett azóta már felnőtt embereken. Azt várják, hogy Sipos Pál tisztázza magát. Az egykori magyartanár huszonöt évvel ezelőtt állítólag molesztálta az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium diákjait.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-frakció azt várja Sipos Páltól, hogy álljon végre a nyilvánosság elé és tisztázza, igazak-e az őt ért vádak – jelentette be Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Egy budapesti elitiskola, akkori nevén a Ságvári Endre Gyakorlóiskola volt magyartanáráról két héttel ezelőtt derült ki, hogy tinédzser fiúkkal és lányokkal létesített szexuális kapcsolatot. Az iskola egykori növendéke az Origónak azt mondta, hogy Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár.

Ki tudja, hány gyermeket molesztált?

Selmeczi Gabriella elképesztőnek nevezte, hogy 25 év elteltével derülnek ki az ilyen ügyek. „Ki tudja hányszor, hány gyermeket molesztált összesen” – mondta a tájékoztatón a Fidesz szóvivője. Selemeczi Gabriella szerint Sipos Pál nem tűnhet el a világ elől, és „nem dughatja homokba a fejét”. Azt mondta, a történteket nem rendezheti le annyival, hogy „ezt dobta a gép”.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatót tart a Sipos-ügyben. Fotó: Bácsi Róbert László - Origo

Sipos Pál közszereplő

Sipos Pál ügye nem magánügy – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt szóvivője, utalva arra, hogy az egykori magyartanár, miután távozott a gimnáziumból, a köztelevízióban dolgozott, és éveken keresztül ifjúsági műsorokat szerkesztett. Erről a régi tévés kollégái is beszéltek az Origónak. „A köztelevízió egykori dolgozójáról van szó, a magyar állam kitüntetettjéről van szó, sőt a Bajnai-párt alapítójáról van szó, akire tehát közszereplőként tekintünk” – mondta a sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella. A szóvivő kijelentésével utalt arra is, hogy a Magyar Nemzet a hétvégén azt írta, hogy Sipos Pál neve szerepel az Együtt 2014 alapítói kiáltványán, mint televíziós szerkesztő. Selmeczi elmondta azt is, hogy minden jóérzésű ember azt várja Sipos Páltól, hogy álljon végre a nyilvánosság elé, és tisztázza, igazak-e az őt ért vádak.

Selmeczi Gabriella közölte azt is, hogy a Fidesz szerint senki nem úszhatja meg, hogy életre szóló sebeket ejtett azóta már felnőtt embereken.

Reagált az Együtt

Selmeczi Gabriella ma szégyent hozott magára, és szégyent hozott a pártjára is – közölte a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az Együtt. Azt írták, mélységesen elítélik azt, ha valaki visszaél mások kiszolgáltatott helyzetével, és visszataszítónak tartják, ha egy tanár szexuálisan vagy bármely más módon zaklatja a gondjaira bízott diákokat.

Ugyanakkor visszataszítónak tartják azt is, ha egy politikus a diákok kiszolgáltatott és megalázott helyzetéből akar magának hasznot szerezni, méghozzá úgy, hogy hazudik politikai ellenfeleiről. Az Együtt szerint Selmeczi Gabriella ezt tette, és ezzel olyan mélységekbe süllyedt, melyek eddig ismeretlenek voltak a magyar belpolitikában.

Közölték azt is, hogy Sipos Pál nem vett részt az Együtt alapításában, a pártnak sosem volt tagja, sem alkalmazottja, sem aktivistája. Azt írták, hogy Sipos Pál korábban csak egy petíciót írt alá, amely a választói összefogás támogatásáról szólt.