Vágólapra másolva!
Tizenhatezer liter bitument próbáltak engedély nélkül lerakni Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek két román állampolgár ellen, akik jelentős mennyiségű veszélyes hulladékot próbáltak meg illegálisan lerakni tavaly májusban Magyarországon. A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a két román állampolgárságú férfi ellen, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészség.

Az egyik vádlott, miután fel kellett számolnia ausztriai telephelyét, tizenhat, egyenként ezerliteres tartályban szállított engedély nélkül bitument Magyarországra, és több állomás után egy Mosonmagyaróvár környéki benzinkútnál állította le a pótkocsit a tartályokkal.

A vádlott egy idő után honfitársának adta el a pótkocsit a szállítmánnyal együtt. A vevő – akinek szintén nem volt engedélye a hulladék kezelésére – több helyen megpróbálta lerakni a bitumenes hordókat, volt, ahol azt állítva, tűzifa van bennük. A meleg hatására megolvadó veszélyes anyag két helyen is kifolyt, a szállítmányt pedig a rendőrség foglalta le.