Előzetesben marad a feleséggyilkos

Vágólapra másolva!
Három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság nyomozási bírája annak a darnózseli férfinak az előzetes letartóztatását, akit felesége megölésével gyanúsítanak - közölte Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája.
Vágólapra másolva!

A határozat indokolása szerint a nyomozás zavartalan menetéhez szükséges az intézkedés, mivel "a bizonyítékok köre még nem teljes". Emellett fennáll annak a veszélye, hogy a férfi befolyásolja tanúkat vagy bizonyítékokat tüntet el.

A férfit július 4-én helyezték előzetes letartóztatásba, emberölés megalapozott gyanújával előző nap vették őrizetbe. Az eltűnt 40 éves győri nő testvére értesítette május végén a rendőrséget, mert az asszony, miután mosonmagyaróvári munkahelyéről eltávozott, nem adott életjelet. Közigazgatási eljárás keretében keresték a nőt, majd - miután bűncselekményre utaló adatok merültek fel - az ügy átkerült a megyei rendőr-főkapitánysághoz.

Június 5-én a település határában mintegy nyolc négyzetkilométeres területet vizsgáltak át, majd ezt 25-én százhúsz rendőrrel megismételték. Az eltűnt nő volt férjét ezután vették őrizetbe.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva sem akkor, sem most nem közölt több részletet az ügyről.