Nem blogol az Egyenlítő

Vágólapra másolva!
Nem tudni meddig, de az biztos, hogy mától szünetel az Egyenlítő blog. A vita Németh Gábor alapító és az MSZP pártigazgatója között robbant ki. A konfliktusban lopásról, jogsérelemről van szó, a pereskedés sem kizárt. 
Vágólapra másolva!

„Az Egyenlítő blog körüli jogviták lezárultáig a blog szerzői szüneteltetik ezirányú tevékenységüket. Olvasóink türelmét és megértését köszönjük! Az Egyenlítő blog csapata”

Ez a rövid közlemény került ki a baloldalhoz köthető blog oldalára.

A vita a választások óta tart

A konfliktus nem újkeletű, mint ahogy arról az Index beszámolt, Németh Gábor, a blog alapítója már az áprilisi országgyűlési választások előtt vitába keveredett a szocialistákkal, márciusban rövid ideig nem is működött az oldal.

Németh ezt azzal indokolta, hogy az MSZP-ből azt kérték, néhány budapesti fideszes politikust – köztük Rogán Antal V. kerületi polgármestert és Tarlós István fővárosi polgármestert – kíméljenek, ne írjanak róluk politikai bírálatot, és főleg személyükben ne támadják őket.

Nem tetszett az ellenőrzés

A konfliktus emiatt Németh Gábor, valamint a Magyar Szocialista Párt pártigazgatója, Velez Árpád között robbant ki. Németh később közleményt adott ki, ebben azt állította, hogy egy ismert szocialista politikus szerezte meg az ellenőrzést az Egyenlítő blog felett, amiről dokumentumai is vannak.

Ez a politikai életben közismert személy állítólag írásban kért árajánlatot a blog átadására, majd miután arra nem kapott választ, egy külsős szerzőt felhasználva megkaparintotta a technikai ellenőrzést a blog felett.

Bíróság tehet pontot az ügy végére

Németh Gábor akkor azt is állította, hogy a lopás körülményeit nyilvánosságra hozza, megnevezi az elkövetőket, és pert indít az alapítóként őt ért jogsérelmek miatt.

A pertől Velez Árpád sem riadt vissza, ő is írásban közölte: "az MSZP visszautasítja azokat a vádakat, amelyeket ellene az Egyenlítő TV kapcsán Németh Gábor megfogalmazott. A blogot – bár értékeiben kétségkívül baloldali – nem az MSZP működteti, így a Németh Gábor által megfogalmazott állítások sem lehetnek valósak. Az MSZP álláspontját kész polgári peres eljárásban is megvédeni, amennyiben Németh Gábor állításának megfelelően bírósághoz fordul az ügyben."