Etikai vizsgálatot indít Sipos Pál ügyében a köztévé

Vágólapra másolva!
A köztévéhez soha nem érkezett panasz vagy bejelentés a molesztálással vádolt egykori tévés ellen.
Vágólapra másolva!

A közmédia segíteni szeretné Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA vezérigazgatója úgy döntött, hogy etikai vizsgálatot indít - közölte a cég.

Július elején derült ki, hogy diákokat molesztált az iskolai táborokban, ahogyan akkor hívták, a „nyaraltatásokon” egy fővárosi elitgimnázium magyartanára. A több mint 25 évvel ezelőtt történtekről a 444.hu portál számolt be. Az Origón Rozgonyi Krisztina médiajogász megnevezte, hogy a magyartanár Sipos Pál volt, aki miután elhagyta az iskolát, az MTV-ben is dolgozott, többek között fiataloknak szóló, velük készülő műsorokban.

Az MTVA közleménye szerint Sipos Pál ellen panasz vagy bejelentés molesztálási ügyben sem az MTV korábbi, sem a közmédia mostani vezetéséhez nem érkezett, de az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA egyetért azzal, hogy "a bűnösöket azonosítani, megnevezni, amennyiben lehetséges, a megfelelő eljárásokat kezdeményezni, az áldozatokat pedig óvni kell. A vizsgálat célja tehát a múltfeltárás és ajánlások megfogalmazása annak érdekében, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő".

A cég azt is írta, hogy ha hivatalos vizsgálat indul az ügyben, együtt fognak működni a hatóságokkal.