Órákig kell vesztegelni Röszkén és Nagylakon

Vágólapra másolva!
Röszkén a vendégmunkások megnövekedett száma, Nagylakon a kamionstop miatt kell vesztegelni.
Vágólapra másolva!

Torlódás alakult ki péntek reggel a röszkei és a nagylaki határátkelőhely kilépő oldalán: Szerbia irányába a személyautóknak két, Románia felé a kamionoknak egy órát kell várakozniuk – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta, Röszkén az egész a hétvégén intenzív forgalom várható, elsősorban a Nyugat-Európából szabadságukra hazautazó vendégmunkások miatt a kilépő oldalon, a vakáció leteltével visszaérkező első csoportok miatt azonban már a belépő oldalon is kialakulhat hosszabb várakozás.
A százados azt tanácsolta a szerb és a magyar állampolgároknak, hogy napközben válasszák a tiszaszigeti és a bácsalmási átkelőt, azok 7 és 19 óra között tartanak nyitva, este és éjszaka pedig Tompa, illetve Hercegszántó felé érdemes kerülni.

Nagylakon a teherautók csütörtökön még több órás várakozása 60 percre csökkent, de a szombat esti kamionstop kezdetéig még újra kialakulhatnak hosszabb sorok – jelezte a Szenti Szabolcs.
A szóvivő azt kérte az autósoktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu) vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén (+36304661021).