Megtépázta a jégeső Budapestet

Vágólapra másolva!
A legtöbb budapesti bejelentés a VI. és XIII. kerületből érkezett a katasztrófavédelemhez, 
Vágólapra másolva!

Hatalmas dörgéssel és villámlással érkezett meg a vihar a fővárosba. Több kerületben jégeső esett, és a szél olyan erős volt, hogy letépte a fák ágait. Csillaghegyen nagyjából húsz percig tartott a heves eső, ebből öt percen át zuhogott a jég.

Angyalföldön lakó kollégánk beszámolója szerint a heves esőzéssel induló vihar kezdete után apró jégdarabok potyognak az égől, jól kivehetően lepattannak a párkányról és kopognak a klímák kültéri egységein. Néhány autó riasztója is bekapcsolt a jégdarabok kopogásától.

A legtöbb budapesti bejelentés a jégeső verte VI. és XIII. kerületből érkezett a katasztrófavédelemhez, leszakadt ágak, kettétört fák miatt riasztják a tűzoltókat – mondták el az Origónak a katasztrófavédelem szóvivői. A két kerületben jelenleg hét helyszínen dolgoznak, de a riasztások száma idővel emelkedhet.

Három autó elakadt a vihar miatt felgyűlt vízben a XIII. kerületben, a Vágány utca és a Dózsa György út kereszteződésénél, a vasúti aluljárónál. A helyszínen a víz hatvan-hetven centiméter magasan áll, a járműveket a fővárosi hivatásos tűzoltók szabadították ki, az érintett szakaszt lezárták.

Szegeden szintén kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, más vidéki településről egyelőre még nem jeleztek viharkárt. A végleges kárösszesítést éjfélre ígéri az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte, hogy szombaton a sok napsütés után a délutáni óráktól szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, és lokálisan felhőszakadás is lehet. Az éjszaka első felében is előfordulhat még elszórtan zápor, zivatar.