Talán nem örökre törölték Orbán nevét

Vágólapra másolva!
Az sem kizárt, hogy a törlésről még a tusnádfürdői beszéd előtt döntöttek.
Vágólapra másolva!

Az Oxfordi Egyetem weboldalának általános megújításakor törölte a magyar kormányfő nevét a „neves oxfordi diákok” listájáról. Ezt az világhírű egyetem egyik kommunikációs vezetője közölte a Budapest Beacon című internetes újságnak adott interjúban.

Egyáltalán nem biztos, hogy Orbán Viktor neve nem kerül vissza a híres oxfordi diákok közé – legalábbis ez derül ki Catherine Beckett szavaiból. Az oxfordi Pembroke College kommunikációs vezetője szerint Orbán Viktor nevének eltávolítása nem áll kapcsolatban „az egyén státuszával, és nem jelenti azt sem, hogy egy név ne tűnhetne fel ismét a jövőben.”

Tyúk vs. tojás

Az Oxfordi Egyetem Hírek & Információs Irodája a Budapest Beacon kérdésére elmondta, hogy az egyetem honlapján található tartalom nagy része, így az ilyen listák is időről időre változnak, megújulnak. A kommunikációs vezető az interjúban nem erősítette meg, hogy a döntés összefüggne a liberális demokráciát elutasító tusnádfürdői beszéddel. Catherine Beckett azt mondta, hogy „nem osztják mindenki politikáját, aki a Pembroke-on folytatott tanulmányokat, de az egész egyetem weboldala megújult, és ebbe beletartozik az öregdiákok listájának frissítése is.”

Orbán 1989-ben egy évig tanult az Oxfordon a Soros alapítvány ösztöndíjának támogatásával, de tanulmányait a prágai bársonyos forradalom kitörésekor abbahagyta.

A híres oxfordi diákok listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Naruhito japán koronaherceg, Michael Palin, a legendás Monty Pythonból, Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus. Orbán neve mellett számos elhunyt öregdiák nevét is levették a listáról.