Orbán az egyetlen aktív politikus, akit töröltek a dicsőségfalról

Orbán Viktor, őket nem kímélték a lengyel topvezetők, illusztráció
Vágólapra másolva!
Eltűnt Orbán Viktor az Oxfordi Egyetem híres diákjainak listájáról. Az egyetem sajtósa szerint rendszeresen kurtítják a listát. Most például 32 nevet vettek le - másfél tucatnyit viszont feltettek.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor Forrás: Origo

Törölték Orbán Viktort a Famous Oxo­niansen, azaz a híres oxfordi diákok listájáról. Az iskola kommunikációs munkatársa szerint rendszeresen felülvizsgálják a listát, és, amikor új honlapra költözött az intézmény, akkor a kurtítás mellett döntöttek.

Orbán Viktor az egyetlen, aki úgy került le a listáról, hogy nem vonult nyugdíjba, vagy nem nem ért véget egy magas rangú politikai-közjogi megbízatása. Egyébként nincs már a listán Michael Rose, a volt boszniai ENSZ-parancsnok, továbbá Wesley Clark, a NATO európai erőinek nyugalmazott parancsnoka. Lekerült a volt főrabbi és a Canterbury érsek, mindkettejüknek 2013-ban szűnt meg ez a megbízatásuk. Nincs már a listán egy volt ausztrál miniszterelnök és egy kanadai exkormányzó. Orbánnal együtt eltűnt Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson is, és több, a magyarok számára kevéssé ismert brit ember, összesen 32.

Az új honlap helyhiányát azonban cáfolja, hogy másfél tucat név frissen került fel a dicsőségfalra. Így már a Greenpeace egyik vezetője, a Stonewall nevű melegjogi szervezet irányítója és a maláj gép tragédiája miatt a sajtóban gyakran szereplő Tony Abbott ausztrál kormányfő is. A frissen felvett büszkeségek között több olyan is szerepel, akik a magyarok számára kevésbé ismertek.

Orbán Viktor 1989-ben egy évig tanult Oxfordban az ELTE Jogi Karának elvégzése után.1990-ben azonban visszatért az országgyűlési választásokra – írja a Bors.