Azt ígérik, minden tankönyv megérkezik időben

Vágólapra másolva!
Szeptemberben 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg a tanév. A köznevelési államtitkárság azt ígéri, hogy augusztus 30-ig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba, a csomagokért átlagosan 11 ezer forintot kell majd fizetni.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy hónap múlva indul az új tanáv, az intézmények számának változásáról, bezárásokról vagy újak megnyitásáról azonban még nincsenek központi adatok, mint ahogy a pedagógusok létszámáról sincsenek számok.

A tanév egyik újdonságát a kísérleti tankönyvek jelentik, 1501 iskolában kezdenek el tanítani ilyen kiadványokból. Az új tankönyvek többségét önköltségi áron, kötetenként 350-400 forintért, a szakiskolai kísérleti közismereti tankönyveket pedig térítésmentesen biztosítja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.

A köznevelési államtitkárság szerint a tankönyvcsomagok ára átlagosan 11 ezer forint körül lesz. A tankönyvjegyzéken 4280 tankönyv szerepel, az alaprendelést az iskolák június 30-ig adhatták le, a pótrendeléseket augusztus 21-től szeptember 5-ig jelezhették.

A szülők már megkapták a befizetéshez szükséges csekkeket. A díjbekérőn található fizetési határidő augusztus 15., de a tankönyvek ára ezt követően is befizethető, egészen azok átvételéig.

A kísérleti tankönyvek mellett szeptembertől már az 1-2., 5-6., illetve 9-10. évfolyamon kell az új kerettantervek szerint tanítani. Az új tanévben az 1-3., az 5-7., illetve a 9-11. osztályban lesz kötelező a mindennapos testnevelés, amiből két óra diáksportköri tevékenységgel, versenyszerű sportolással váltható ki akkor, ha a diák rendelkezik egyesületi tagsággal, vagy amatőr sportolókkal kötött szerződéssel.