Kaden dinamikus táncoltatást tervez a B.my.Lake-re

Vágólapra másolva!
A németek egyik legjobb techno DJ-je, Mathias Kaden is pakolgatja majd a zenéket a B.my.Lake fesztiválon, amelyet augusztus 18. és 22. között Balatonvilágoson rendeznek meg.
Vágólapra másolva!

Mathias Kaden Kelet-Németországban nőtt fel és itt is alapozta meg karrierjét a Muna klubban. Nagy hatást gyakorolt rá latin-amerikai utazása, a minimál irányzat akkori robbanása, illetve Luciano és Ricardo Villalobos munkássága – írja a fesztivál hivatalos honlapja.

A 33 éves Kaden 1996-ban kezdett el DJ-skedni, majd 1999-ben producerkedni, utóbbiban Marek Hemmann segített neki. "Marek ekkor már írt zenéket, így jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezett, sokat tanultam tőle. Sokféle behatás ért bennünket, és kicsit külön utakon is jártunk. Minden nap együtt dolgoztunk a stúdióban, de ő inkább a techno felé tendált, nekem pedig a house állt közelebb a szívemhez" - mondta Kaden.

Szerzeményeiben többször használta a legkülönfélébb ütős hangszereket, amelyekhez 2006-2007 környékén kezdett el szorosabban kötődni. „Sokat jártam ebben az időben Dél-Amerikába, ahol többször volt alkalmam Lucianót és Ricardo Villalobost is hallani. Az ő hatásukra fertőződtem meg a hangzással, de ennek már jószerivel vége 2010 óta. Azóta inkább csak a house és techno jellemző zenéimre."

Ízelítő egy Mathias Kaden-buliból:

Kaden azt mondja, azért változtatott a stílusán, mert időtálló zenéket akart készíteni. „Olyan darabokat, melyeket mindig szívesen húzol elő a lemezes táskádból egy buli alkalmával. A Watergate-nek készült Fin című szám pont ilyen darab, finom house muzsika kellemes zongora kísérettel, bármikor elő lehet húzni.”

Kaden a B.my.Lake utolsó napján fog zenélni. És hogy mit várhatunk tőle? „Amikor egy buliban játszom mindig az az elsődleges cél, hogy táncoltassam az embereket. Erre próbáltam reflektálni a Cocoon-nak készített mixemmel is. Lassú felvezetéssel indul, de később sokkal energikusabb és dinamikusabb lesz.”

A B.my.Lake trailere:

A B.my.Lake fesztivál programjáról itt olvashat, a jegyekről pedig ide kattintva kaphat információkat. (Kakas Péter)