Rozgonyi elmagyarázta, miért vesz részt a Sipos-ügy kivizsgálásában

Vágólapra másolva!
A médiajogász is tagja az MTVA vizsgálóbizottságának.
Vágólapra másolva!

Normális országban normálisan kell és lehet cselekedni. Úgy, mint mások. Ezért vállaltam el az MTVA felkérését, hogy vegyek részt a Sipos ügyet vizsgáló eseti bizottságban – írta Rozgonyi Krisztina médiajogász a Facebookon. A Sipos Pál ügyében etikai vizsgálatot irányító közmédia-testület a jövő héten ül össze először.

A testület vezetője Galambos István, az MTVA nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese lesz, a munkában Rozgonyi Krisztina mellett Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Balázs Bianka, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője, valamint Cseh Dávid, az MTVA Humánerőforrás-gazdálkodási Irodájának helyettes vezetője vesz részt.

Rozgonyi szerint az áldozatoknak független képviselőre van szüksége az ilyen bizottságokban. „Azt fogom képviselni, hogy az ügy ne egy személy elleni hadjárat, hanem egy közös tanulási folyamat kezdete legyen. Ennek része a bűnös(ök) azonosítása, megnevezése és - ha szükséges és lehetséges - a megfelelő eljárások kezdeményezése. És része a jövőre vonatkozó tanulságok levonása és a folyamat nyilvánossága” – írta.

Rozgonyi az Origónak nevesítette először Sipos Pált, amikor arról beszélt, hogy csak a rendőrségi nyomozást követően derülhet ki, hogy valóban elévült-e a diákokat molesztáló középiskolai magyartanár ügye. Minderről bővebben itt olvashat.