Már Floridában is gyűjthet adományokat a Gyermekrák Alapítvány

Vágólapra másolva!
Bejegyezték a Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezetét.
Vágólapra másolva!

Bejegyezték Floridában jótékonysági szervezetként a Gyermekrák Alapítvány ötéves amerikai szervezetét, a Children Cancer Foundationt. - közölte a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatal (FDACS).

Az alapítvány most már megfelel a floridai törvényi erőírásoknak, amelyek szerint regisztráltatnia kell magát ahhoz, hogy az állam területén adományokat gyűjthessen.

Vizsgálatot kezdeményeztek

A Magyar Nemzet kedden írta arról, hogy vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen. A lap szerint ennek hátterében az állhat, hogy a FDACS az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni a kapcsolatot az alapítvánnyal, hogy tisztázza, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában.

A Children Cancer Foundationt New Yorkban alapították 2009-ben, és 2011-ben Floridában is bejegyezték. Ám ez utóbbi államban ahhoz, hogy adományokat gyűjthessen, a jogszabályoknak megfelelően kellett volna regisztráltatnia magát az FDACS-nél, és a későbbiekben rendszeresen tájékoztatnia kellett volna a hivatalt arról, mennyi adományt gyűjtött és azt mire költötte.

Honlapja szerint az alapítvány 2012 június óta több rendezvényt, egyebek között sporteseményeket, adománygyűjtést, kirándulást és karácsonyi ajándékosztást szervezett Floridában beteg gyerekek megsegítésére.

Cikkeinket a Gyermekrák Alapítvány ügyeiről itt olvashatja.