Az MSZP és a Fidesz is magáénak érzi a metrófelújítást

metró alagút, metró, 3-as metró
Vágólapra másolva!
Az MSZP budapesti elnöke szerint eredményes volt a szocialista párt felszólítása és az általuk kezdeményezett "Azonnali metrófelújítást!" című aláírásgyűjtés, és a Fidesz fejet hajtott a budapestiek akarata előtt.
Vágólapra másolva!

Kunhalmi Ágnes kijelentését a Magyar Nemzet "Azonnal kezdődik a 3-as metró felújításának tervezése" című cikkére alapozta. Az ellenzéki politikus ezt úgy értelmezte, hogy a Fidesz fejet hajtott a budapestiek akarata előtt, "Tarlós István főpolgármester, Lázár János és Seszták Miklós miniszterek felfüggesztették az egymás közötti erődemonstrációt, és belefogtak a metrófelújítás tervezésébe".

Hozzátette: nem értik pontosan, mi tartott négy évig a tervezés megkezdésén, továbbá azt sem tartja véletlennek, hogy mindez az önkormányzati választási kampány előtti hetekben történik.

Hamarosan felújítják Fotó: Hajdú D. András - Origo

A Magyar Nemzet információi szerint még ezen a héten megkezdődik a 3-as metró felújításának tervezése, miután a Főmterv pénteken megnyerte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tárgyalásos közbeszerzési pályázatát.

A lap a hétfői számában BKK-s belső forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Fővárosi Közgyűlés június végi döntése alapján a legalacsonyabb összegű, 1,8 milliárd forintos árajánlatot fogadták el, ebből 1,2 milliárdot a főváros, több mint 600 milliót az EU finanszíroz. A munkálatok első ütemében a minden részletre kiterjedő, mérnöki szintű állapotfelmérést végzik el a Főmterv szakemberei.

Mitől drágult meg?

Kikéri a 3-as metró felújításának pályázati anyagait az LMP - tájékoztatott a párt főpolgármester-jelöltje. Csárdi Antal hangsúlyozta, hogy a még mindig csak "a tervezés tervezésének állapotában járó", amúgy halaszthatatlan felújítás a két pályázati forduló között a négyszeresére drágult. Ez a politikus szerint gyanút vet fel az eljárás tisztaságával kapcsolatban, továbbá jelentősen túl is lépi az Európai Unió által finanszírozott keretet.