Megműtötték a szombaton meglőtt vadőrt

Vágólapra másolva!
Koponyaműtéten esett át az a vadőr, akit szombaton Bélmegyeren vadászat közben fejen talált egy lövedék; a sérült állapota jelenleg stabil – tájékoztatott a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház megbízott főigazgatója.
Vágólapra másolva!

Kövesdi József ugyanakkor hozzátette, hogy véglegesen stabil állapotról a műtét után két nappal nem lehet beszélni, ugyanis egy idegen test behatolása az agyállományba nagyon súlyos, életveszélyes állapot. Az első műtétet követően, a gyógyulás ideje alatt is léphetnek fel olyan újabb problémák, amelyek további beavatkozást igényelnek – mondta. A főigazgató arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a fejsérülést lövedék okozta, vagy fémszilánk.

Gondatlan veszélyeztetés

A vadászbaleset miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, és szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.
Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt, őzbak bérvadásztatása közben. A vadőr – aki maga is vadászként volt jelen – egy leadott lövés nyomán súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A vadőr egy kocsiban ült

Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere eddig tisztázatlan okból elsült, és a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárásban vizsgálja, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.