Szexoldalakat ajánlgattak Zsigó Róbert feltört honlapján

Vágólapra másolva!
Feltörték a fideszes képviselő honlapját, több mint egy éve kínált pornót a Zsigorobert.hu.
Vágólapra másolva!

A politikusról szóló hírek helyett pornót tölthetett le, aki Zsigó Róbert fideszes képviselő, agrárállamtitkár honlapjára, a Zsigorobert.hu-ra látogatott – írja a Blikk. A képviselő Facebook-oldalán és képviselői adatlapján is hirdetett oldalt feltehetően feltörték.

Zsigónak egészen addig, amíg a lap rá nem kérdezett nála, fogalma sem volt arról, hogy mi történt a honlapjával, amelyen valakik egy szexoldalgyűjtemény linkjét helyezték el, ahonnan egy kattintással lehetett eljutni a pornográfiához.

Zsigó Róbert töröltette a honlapot, és megköszönte a Blikknek, hogy felhívták a figyelmét a feltört honlapra. Államtitkársága a lapnak azt írta, „olykor ezeket az eseteket ügyes hackerek megrendelésre hajtják végre. Zsigó Róbert államtitkár is egy ilyen rosszindulatú tréfának vagy célzott, megrendelt támadásnak az áldozata lett”.

Bártfai Balázs, a Domainflotta.hu szakértője a Web.archive.org adatai alapján azt mondta a lapnak, hogy Zsigó honlapját több mint egy éve törhették fel, és kínálhattak rajta pornót. Szerinte nem politikai jellegű támadásról lehet szó, az oldalt feltörők automatikusan fésülik át az internetet gyengén védett honlapok után, itt is ez lehetett a helyzet – olvasható a Blikkben.