Horváth Csaba: Lesz megegyezés

Önkormányzat 2014 - Egyeztetés kezdődött az MSZP székházában
Horváth Csaba érkezik az MSZP székházban kezdődött egyeztetésre
Vágólapra másolva!
A szocialista párt fővárosi politikusai kezdtek tanácskozást szerdán reggel az MSZP budapesti székházában, az önkormányzati választási együttműködés a téma.
Vágólapra másolva!

A székházba érkező Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető az újságírók kérdéseire csak annyit mondott, hogy nyilvánvalóan lesz megegyezés. "Mindig van, mindig lesz" – fogalmazott.

Józsa István, az MSZP budapesti alelnöke az MTI-nek azt nyilatkozta: bízik benne, hogy meg tudnak egyezni az Együtt–PM-mel és a DK-val, mert csak néhány kerületi hely elosztásában vannak vitáik. Arra a felvetésre, hogy mire alapozza ezt, miután az Együtt–PM kedden jelezte, hogy egyedül indul a fővárosban, Józsa István annyit mondott, hogy a politikában nincs olyan, hogy soha.

A házba érkező Gajda Péter, a budapesti MSZP elnökségi tagja, XIX. kerületi polgármester szintén úgy nyilatkozott, hogy szerinte meg tudnak egyezni.

Egy III. kerületi önkormányzati hely elosztásán múlhat a baloldali pártok fővárosi választási megállapodása - mondta Trippon Norbert, a szocialisták budapesti ügyvezető alelnöke. Az újpesti polgármesterjelölt úgy fogalmazott: mindenkinek végre kell hajtani a megállapodást, a kerületi vezetők "vegyék tudomásul, hogy ez összbudapesti érdek", mert a választók érdeke, hogy legyőzhessék a Fideszt Budapesten.

Trippon Norbert úgy tudja, hogy Zuglóban és a IX. kerületben már sikerült megállapodni, a XIII. kerületben viszont nem, hiába kérték a kerületi szervezetet, hogy legyen nagyvonalúbb. Szavai szerint ez nem így történt, ezért úgy tűnik, hogy a XIII. kerületben az Együtt-PM-sek és a DK-sok külön indulnak az egyéni körzetekben.