Meghalt a vonattal ütköző autó utasa

Vonat és személyautó karambolozott Gyömrőnél, egy halott
Vonat és személyautó karambolozott Gyömrőnél
Vágólapra másolva!
Életét vesztette annak a személyautónak az egyik utasa, amely vonattal ütközött szerdán kora reggel Gyömrőnél – tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.
Vágólapra másolva!

Csámpai Attila közölte: a Mendei úti vasúti átjáróban a Szolnokról Budapestre tartó személyvonat elé hajtó autóban hárman utaztak. Egyikük a helyszínen meghalt, egy másik utas súlyosan megsérült, őt a monori tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból, majd a mentőhelikopter kórházba vitte – tette hozzá a szóvivő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) korábban azt írta a honlapján: az ütközés ereje akkora volt, hogy az autó egy kertbe csapódott. A vonaton ülők közül senki sem sérült meg.

Vonat és személyautó karambolozott Gyömrőnél Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Mávinform közleménye szerint az autó a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét vágányt lezárták, de 8 óra után az egyik vágányon megindulhatott a forgalom.

A Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon utazóknak 20–30 perc késésre kell számítaniuk délelőtt, a menetrend szerinti közlekedés dél körül állhat helyre – közölte a Mávinform.