Lesz fővárosi kompenzációs listája a DK-nak

Vágólapra másolva!
Állíthat fővárosi kompenzációs listát a DK, mivel tizenkettő kerületben lesz polgármesterjelöltjük. Míg tavasszal a belvárosban próbálkozott Kerék-Bárczy Szabolcs, addig most a Hegyvidéken vetik be.
Vágólapra másolva!

Tizenkettő fővárosi kerületben indít polgármester-jelöltet a Demokratikus Koalíció (DK), közülük öt jelölt élvezi a baloldali pártok támogatását, míg hat kerületben az MSZP vagy az Együtt-PM jelöltjével szemben is elindulnak politikusaik. A tizenegy indulót Varju László, a DK elnökségi tagja mutatta be pénteken, budapesti sajtótájékoztató keretében.

A párt saját politikusaként, de az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel közösen jelöli a VII. kerületben Farkas Ferencet, a X. kerületben Élő Norbertet, a XXI. kerületben Horváth Gyulát, a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébetet, a XV. kerületben pedig Hajdú Lászlót.

Az ellenzéki párt önállóan indítja el a polgármesteri székért az I. kerületben Kakuk Györgyöt, a VIII. kerületben Simon Györgyöt, a XII. kerületben Kerék-Bárczy Szabolcsot, a XVI. kerületben Sebők Lászlót, a XXII. kerületben Gréczy Zsoltot, a XXIII.-ban pedig Szekeres Ferencet. A II. kerületben még pénteken döntenek a polgármesterjelölt személyéről.

A pártoknak a fővárosban a kompenzációs lista állítása érdekében legalább tizenkettő polgármester-jelöltet kell állítaniuk.